14 september 2019

13:00 - 18:00 uur

PROGRAMMAWORKSHOPSSPONSORENCONTACT

Programma

Dagvoorzitter

Daan Boom, foto: Liv Ylva

Daan Boom: programmamaker, muzikant en komiek.

Daan is ervaringsdeskundige; hij heeft al sinds zijn jeugd eczeem. Vanaf zijn dertiende is Daan al bezig met theater en het maken van programma’s. In 2008 won hij samen met zijn vrienden de nationale Kunstbendeprijs met absurdistisch cabaret. Van 2010 tot 2013 tourde Daan met muzikaal cabaretier Hans Liberg. Hij speelde als side-kick in zijn show, schreef teksten en regisseerde hem. Daan is samen met zijn drie jeugdvrienden het programma Streetlab begonnen. Een programma waarin zij allerlei sociale experimenten uitvoeren vanuit hun eigen fascinatie. In 2014 verscheen het programma ‘Streetlab’ voor het eerst bij de KRO-NCRV op NPO 3. Met dit programma werden zij in 2015 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Tijdens het programma Streetlab hebben de vier vrienden geprobeerd internationaal door te breken als boyband genaamd Side2Side. Hierbij deden ze mee aan Das Supertalent, de Duitse variant van Holland’s Got Talent. Dat Daan muzikaal is laat hij ook zien met zijn deelname aan het derde seizoen van Maestro. Een programma waarin acht BN’ers zonder ervaring een orkest gaan dirigeren.

Sinds 2017 presenteert Daan naast vier andere presentatoren het programma ‘Hotel Romantiek’ voor de KRO-NCRV, waar twaalf alleenstaande mannen en vrouwen op zoek naar liefde afreizen naar Zwitserland. In 2018 is Daan samen met Tim Senders begonnen met het presenteren van het programma ‘Betreden Op Eigen Risico’. Een jeugdprogramma waarin er een bucketlist wordt opgesteld met dingen die kinderen altijd al hebben willen doen, elke aflevering staat er iets uit die lijst centraal. Op het YouTube-kanaal van NPO3 is Daan te zien in de realityserie Kelderklasse 15, hierin volg je het voetbalteam van Daan op weg naar het kampioenschap. Deze serie regisseert, produceert en monteert hij helemaal zelf. Momenteel is Daan druk aan het schrijven aan zijn eerste theatershow waarvan de try-outs in oktober starten:

Aanmelden

De Wereld Eczeem Dag is bedoeld voor mensen met eczeem en partners, vrienden, familieleden, zorgverleners en andere betrokkenen. Bestel je toegangskaart en kies meteen de workshops die je wilt doen. Voor leden van de VMCE is de dag gratis. Niet-leden betalen € 5,-.

De informatiemiddag Lekker in je vel…?! wordt georganiseerd door de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).